Vårdtagare

 

Smärtbehandling                                                                                

Smärttillstånd i rörelseapparaten utgår oftast från mjukdelar, såsom nerver, muskler och muskelfäste. Vår utredning innefattar funktionsanalys och diagnostik avseende muskulatur, stödjevävnad och nerver.

Vi har lång erfarenhet och mycket goda resultat avseende behandling av smärttillstånd i nacke (exempelvis efter whiplashvåld) och ländrygg. Vi kombinerar aktiv träning med den alltmer efterfrågade metoden proloterapi som förbättrar kotpelarens segmentella stabilitet.

Vi genomför individualiserad specifik behandling av neuropatisk smärta.

Utredning och diagnostik, vid behov inkluderande interventionella ultraljudsledda metoder genomförs av smärtspecialist. Sjukgymnast och beteendevetare finns som resurs.

Sjukgymnastik                                                                                                         

Våra sjukgymnaster har fördjupningsutbildning inom långvarig smärta, MMT, ortopedisk medicin (OMT) och akupunktur, såväl konventionell som triggerpunktsbehandling och periostakupunktur. Vi har ett litet men välutrustat gym. Specialistläkare finns som resurs vid behov av fördjupad diagnostik och handledning.

Psykoterapi 

Vi  har avtal med Region Skåne avseende psykoterapi enligt hälsovalet KBT kort. Du är välkommen till oss med remiss från din Vårdcentral. Vår terapeut är legitimerad psykoterapeut. Terapin sker systemiskt och utgår från patientens sammanhang. Den baseras på affekter, är neutral avseende KBT-triangeln och insatserna anpassas till individens behov och preferenser.

Våra lokaler                                                                                                         

Kliniken finns på andra våningen i Borgmästaregården i Kristianstad, belägen vid Stora Torg ca 150 m från resecentrum. Huset är ett av de äldsta i Kristianstad och har anor sedan staden grundades 1614. Lokalerna är nyrenoverade samtidigt som vi försökt bevara husets prägel. Det finns hiss och handikapp-toalett. Förutom sedvanliga mottagningsrum finns en behandlingsavdelning, gym och konferens/grupprum. Och vårt husspöke herr Borg.