Till vårdtagare: Program

välkommen till Apport!

Smärtbehandling                                                                    

Specialistbedömningar av patienter med smärttillstånd i rörelseapparaten utförs oftast av ortopeder. Flertalet av dessa smärtor utgår från mjukdelar, ofta nerver vilket gör att  operation inte hjälper. Vår utredning innefattar funktionsanalys och diagnostik avseende muskulatur, stödjevävnad och nerver. Ultraljudsundersökning är oftast mer adekvat än RTG eftersom ben inte kan generera smärta (saknar nerver).

Vi har lång erfarenhet och mycket goda resultat avseende behandling av smärttillstånd i nacke (exempelvis efter whiplashvåld-se nyheter) och ländrygg. Vi kombinerar aktiv träning med den alltmer efterfrågade metoden proloterapi som förbättrar kotpelarens segmentella stabilitet. Vi genomför individualiserad specifik behandling av neuropatisk smärta.

Utredning och diagnostik, vid behov inkluderande interventionella ultraljudsledda metoder genomförs av smärtspecialist. Sjukgymnast och beteendevetare finns som resurs.

 

Sjukgymnastik                                                                                                              

Våra sjukgymnaster har fördjupningsutbildning inom långvarig smärta, MMT, ortopedisk medicin (OMT) och akupunktur, såväl konventionell som triggerpunktsbehandling och periostakupunktur. Vi har ett litet men välutrustat gym. Specialistläkare finns som resurs vid behov av fördjupad diagnostik och handledning.

Psykoterapi                                                                                                               

Från och med den 1 augusti har vi avtal med Region Skåne avseende psykoterapi enligt hälsovalet KBT kort. Du är välkommen till oss med remiss från din Vårdcentral.

Terapin sker systemiskt och utgår från patientens kontext. Den är neutral avseende KBT-triangeln och metoderna anpassas till individens behov och preferenser. Exempel på metoder är, interpersonell terapi (IPT), KBT, mindfulnessbaserad intervention, psykodynamisk terapi och hypnos. Med fördel genomförs bedömning och behandling i litet team bestående av beteendevetare och läkare.

Våra lokaler                                                                                                              

Kliniken finns på andra våningen i Borgmästaregården i Kristianstad, belägen vid Stora Torg ca 150 m från resecentrum. Huset är ett av de äldsta i Kristianstad och har anor sedan staden grundades 1614. Lokalerna är nyrenoverade samtidigt som vi försökt bevara husets prägel. Det finns hiss och handikapp-toalett. Förutom sedvanliga mottagningsrum finns en behandlingsavdelning, gym och konferens/grupprum. Och vårt husspöke herr Borg.

Vi är smärtspecialister